20.3.07

Ανακοινώθηκε η νέα ταινία του Hayo Miyazaki


Μετά το Howl's Moving Castle ο σκηνοθέτης Hayo Miyazaki, είχε δηλώσει οτι η ταινία αυτή, θα ήταν η τελευταία του. Πόσοι τον πίστεψαν? Δεν το γνωρίζω, αλλά εγώ σίγουρα όχι, καθώς τέτοιες δηλώσεις κάνει από την εποχή του Mononoke-hime τουλάχιστον.
Έτσι, χτες μόλις ανακοίνωσε τον τίτλο της νέας του ταινίας, "Gake no ue no Ponyo" (Ponyo On A Cliff/Η Ponyo σε ένα λόφο) που προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2008.
Η υπόθεση έχει να κάνει με την πριγκίπισσα (γκασπ! δεν το περιμένατε αυτό από τον Miyazaki, έτσι?) χρυσόψαρο Ponyo, που θέλει να γίνει άνθρωπος και ένα 5χρονο αγοράκι που ονομάζεται Sosuke. Λέξεις-κλειδιά για την υπόθεση? Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη είναι "πατέρας". "μητέρα" και "λόφος".To 70-80% του έργου θα διαδραματίζεται κάτω απο το νερό και το μοντέλο για τον Sosuke θα είναι ο εγγονός του Hayo και γιος του επίσης σκηνοθέτη animation Goro Miyazaki (γνωστός για την μεταφορά της τετραλογίας της Γαιοθάλασσας της Ursula Le Gain σε anime).

Η πρώτη και μοναδική εικόνα απο το Gake no ue no Ponyo

Πηγή: Ghibli World

2 σχόλια:

Erisadesu είπε...

νωρίς το βρήκα αυτό το ποστ...
χαίρομαι που γράφτηκε την ημέρα τον γενεθλίων μου... anyway Ποτέ δεν ήμουν fun του Miyazaki, τελικά έχει βγει αυτή η ταινία;

myrto είπε...

Πρώτα από όλα ντροπή σου! Ο Miyazaki Θεός! :ΡΡ
Η ταινία είναι στην φάση του post production και θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2008.