2.10.08

14/10 Plastic Tree Live @ Athens


Jmusic.gr proudly presents

PLASTIC TREE

Live in Athens

14/10 @ Second Skin (Κωνσταντινουπόλεως και Ιερά Οδός, Γκάζι)

Το συγκρότημα των Γιαπωνέζων Ροκ Σταρς επισκέπτεται την Αθήνα!

Plastic Tree

Οι Plastic Tree είναι ένα από τα σημαντικότερα και γνωστότερα ιαπωνικά ροκ συγκροτήματα.

Σχηματίστηκαν το 1993 και το όνομά τους το επέλεξαν από ένα τραγούδι των Radiohead, τη βασικότερη επιρροή τους.
Στην αρχή ο ήχος τους θύμιζε πάρα πολύ new wave συγκρότημα, ενώ αλλά με το πέρασμα των χρόνων αυτό έχει αλλάξει. Τώρα η μουσική τους μπορεί να περιγραφτεί σαν κιθαριστικό ροκ, με ξεχωριστό χαρακτηριστικό της την καταπληκτική και ιδιαίτερη φωνή του τραγουδιστή.
Αποτελούνται από τέσσερα μέλη i)τον Ryutaro στα φωνητικά, γνωστό για τη φωνή και τους σκοτεινούς του στίχους ii) τον Tadashi στο μπάσο, «αρχηγό» του συγκροτήματος, υπεύθυνο για το σύνολο σχεδόν της μουσικής τους iii)τον Akira στην κιθάρα, συνθέτη ενός μέρους της μουσικής τους και iv) τον Hiroshi στα ντραμς.


Το 1995, έπειτα από πολυάριθμα singles που μοιράστηκαν δωρεάν σε συναυλίες τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους mini-album, -Strange fruit- kimyou na kajitsu. Ο ήχος του ήταν σκοτεινός, με ολοφάνερες επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Cure και οι Radiohead.
Το 1997 υπέγραψαν συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της Ιαπωνίας και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ, Hide and seek. Άρχισαν πια να λειτουργούν ως μια mainstream μπάντα πειραματιζόμενοι με τον ήχο τους και αναμιγνύοντας ποπ στοιχεία, στις μέχρι τότε «βρώμικες» κιθάρες και τις σκοτεινές τους μελωδίες.

Με 15 χρόνια πλέον στην πλάτη τους, και αφού δημιούργησαν τον καθαρά δικό τους ήχο, βρίσκονται τώρα πια στην κορυφή. Κάθε νέος τους δίσκος κάνει ρεκόρ πωλήσεων, και τα εισιτήρια για τις συναυλίες τους εξαντλούνται αστραπιαία.

Ο ήχος τους προσφέρει μια νέα διάσταση στο σύγχρονο ροκ, επειδή δεν κατηγοριοποιείται εύκολα καθώς κυμαίνεται από το μέταλ και το hardcore ροκ μέχρι την πιο χαρωπή ποπ, με ενδιαφέροντες δικούς τους πειραματισμούς και με δανεισμούς από διάφορα μουσικά είδη, έχοντας σαν ξεχωριστό χαρακτηριστικό του την πολύ ιδιαίτερη, αιθέρια φωνή του τραγουδιστή τους.

Οι συναυλίες τους ξεχωρίζουν για την ενέργεια, το κέφι, το δυναμισμό αλλά και για τις πιο συναισθηματικές στιγμές τους. Τα μέλη του συγκροτήματος, εκπέμποντας εξαιρετικά επικοινωνιακή ενέργεια, κάνουν ζωντανό διάλογο με το κοινό, όχι μόνο με λόγια αλλά και με τη μουσική και τις επί σκηνής κινήσεις τους δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Η μοναδική φωνή του Ryutaro ηλεκτρίζει με την καθαρότητα της και την περίεργη, ακαθόριστα παιδική, χροιά της και, ξεπερνώντας το φράγμα της γλώσσας, μεταδίδει συναισθήματα δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό τίτλο του συγκροτήματος που κάθε μουσικόφιλος πρέπει να έχει δει ζωντανά.

Και όπως είπε και ο ίδιος, σχολιάζοντας την μακρόχρονη πορεία τους : «Οι Plastic Tree (Πλαστικό Δέντρο) είναι ένα δέντρο που δεν μαραίνεται ποτέ»

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, επισκέπτονται την χώρα μας, για μια και μοναδική συναυλία, στις 14 Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ολοκαίνουργιο Second Skin (Κωνσταντινουπόλεως και Ιερά Οδός, Γκάζι)

Ώρα έναρξης: 21.00

(Doors open: 20.00)

Είσοδος: 20Ε

Δισκογραφία

2008 - Utsusemi

2007 - B-men Gahou

2007 - Nega to Posi

2006 - Chandelier

2004 - Cell.

2003 - Shiro chronicle

2002 - Premium Best

2002 - Träumerei

2001 - Cut ~Early Songs Best Selection~

2000 - Parade

1998 - Puppet Show

1997 - Hide and Seek

1995 - Strange fruits -Kimyou na Kajitsu -

HELL YEAH! ^_^

Happy as I will ever be, more stressed that I ever thought I would ever be.

Παράπλευρες απώλειες: Ύπνος, Ψυχική Ηρεμία, Σωματική Ευεξία και η κλασσική κατάρα του jmusic.gr πάνω στην τεχνολογία. So far μετράμε ένα laptop, ένα desktop και ένα φορητό Mac νεκρά... Γίνονται προσπάθειες ανάνηψής τους, if not, Flying Spagetti Monster rest their digital souls.

Spread the news and you will have my eternal gratitude. :)

2 σχόλια:

Fuyumi Kotani είπε...

Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί!
Και θα πρέπει να ποστάρω κάτι σχετικό και εγώ το πρωί... ^.^

myrto είπε...

Θενκς και από δω για το ποστ. Η υποστήριξή σου μας είναι πολύτιμη <3 (και διασφαλίζει την επιτυχία της οργάνωσης και κατά συνέπεια και την συνέχιση τέτοιων κινήσεων)