29.11.07

Τσοπστικς με σουτιέν (ή μήπως το ανάποδο?)

Μέχρι να πάρω τις περίφημες φωτογραφίες στα χέρια μου (ναι, ακόμα δεν τις έχω) και μέχρι να ξαναπιάσω πρήξιμο για το επόμενο event που θα κάνουμε με το jmusic.gr (14/12 συναυλία Gothika στο Underworld) ας κάνουμε ένα παραδοσιακό Popjapanese post.


Δώστε βάση στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη. Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν 25 δις, ζεύγη από τσοπστικς μίας χρήσης κάθε χρόνο, το οποίο έχει τεράστιο αντίκτυπο, well στα δέντρα. Τι κάνουν για αυτή την σπατάλη?
Το απλούστερο όλων. Σχεδιάζουν ένα σουτιέν για τις κυρίες το οποίο έχει θηκούλες για να βάζετε τα ξυλάκια σας και να τα ξαναχρησιμοποιείτε. Σε μποξεράκι και για τους άντρες υποθέτω...


Πηγή: Pink Tentacle

20.11.07

The one after the party

Και που λέτε, εγώ ακόμα προσπαθώ να συνέλθω. Μας βγήκε λίγο η παναγία, αλλά άξιζε. Παρότι ήταν 17 Νοέμβρη και έβρεχε, το BIOS γέμισε ασφυκτικά από πολύχρωμο κόσμο.
Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά.
Η αρχή δεν είμαι πολύ σίγουρη που βρίσκεται.
Ίσως είναι στην ημέρα της αποφοίτησής μου, όπου μετά την αναμενόμενη κραιπάλη, το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι να αναρωτιέμαι φωναχτά στο αυτοκίνητο "Μα γιατί ακούμε γιαπωνέζικα?" (Έπαιζε X-Japan στο cd).
Ίσως και να είναι εκείνη την μοιραία μέρα στο Σύνταγμα όπου μέσα σε χιλιάδες κόσμου που διαμαρτυρόταν, ο George με βρήκε και αρχίσαμε να μιλάμε για αυτά που αγαπάμε (σας ορκίζομαι ότι εκείνη την μέρα τον άκουσα να μιλάει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά τον είδα μετά!) και όταν ήρθε και μας βρήκε και ο Shin, πάνω στην κουβέντα για το nana έσκασε δίπλα μας μια κροτίδα από τα όργανα της τάξης.
Αλλά μάλλον δεν έχει σημασία από που άρχισαν όλα, αλλά που πήγαν μετά από αυτό. Πήγαν σε αρκετές συζητήσεις, ανταλλαγές
sms και τηλεφωνημάτων, τρέξιμο, άγχος και αγωνία. Αλλά πήγαν και σε πολύ χαρά, ανυπομονησία, δημιουργικότητα και γέλια. Και πήγαν και στο ΒΙΟS αφού παιδεύτηκαν ιδιαίτερα με το άθλημα του "βρες ταξί, ντυμένος σαν το καρναβάλι ενώ δεν είναι απόκριες".
Τόσος πολύς κόσμος, φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι, σχετικοί και άσχετοι. Και πολλά παιδιά που είχαν ντυθεί. Τι ωραία! Κατά γενική ομολογία περάσαμε όμορφα. Μουσικές, προβολές, φωτογραφίες, γνωριμίες, γέλια και κουβέντες που δεν περιοριζόντουσαν στα τεκταινόμενα και στην Ιαπωνία. Και τώρα που είπα φωτογραφίες, είμαι σίγουρη ότι όλοι θέλετε να δείτε στιγμιότυπα. Μέχρι να πάρω τις "επίσημες" στα χέρια μου και να τις βάλω εδώ, μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο Easy Subjugation.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους από σας που ήρθαν (και ελπίζω να περάσατε καλά) και όσους βοήθησαν στην προβολή του event με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ανανεώνουμε λοιπόν, το ραντεβού μας για τις 14/12 στο Underworld για την συναυλία των Γιαπωνέζων Gothika.

12.11.07

Και αν μας αντέξει η σκηνή...

OK, αυτή είναι η τελευταία φορά που σας πρήζω για το πάρτι. Σας υπενθυμίζω ότι είναι το επόμενο Σάββατο. Προσθέτω μερικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που έγιναν, και μερικές γενικές παρατηρήσεις, σε τυχαία σειρά.
Έχουμε και λέμε:

α) Η είσοδος στο πάρτι είναι τζάμπα
β) Είναι κοντά στην στάση του μετρό "Κεραμικός".
γ) Αν έρθετε ντυμένοι μην την παλέψετε να πιάσετε ταξί στο δρόμο, ή ελάτε με συγκοινωνίες ή καλέστε ταξί να έρθει να σας πάρει.
δ)Αν δεν θέλετε να βγείτε καρναβάλι στο δρόμο, μπορείτε να αλλάξετε στο μαγαζί.
ε)Αν δεν ντυθείτε δεν θα φάτε πόρτα. Αλλά είστε ξενέρωτοι.
στ) Υπάρχει βραβείο για την καλύτερη αμφίεση. Είναι μια δωροεπιταγή 50Ε από το γιαπωνέζικο μαγαζί Soya. Επίσης μάλλον και ο δεύτερος σπόνσορας θα μας δώσει για αυτό τον σκοπό δωράκι αντίστοιχο με το όνομά του, οπότε βάλτε τα δυνατά σας!
ζ)Αν για οποιοδήποτε λόγο σκοπεύετε να με χαστουκίσετε ή να ασκήσετε κάποιου άλλου είδους σωματική βία πάνω μου, σας παρακαλώ να έχετε την βασική ευγένεια να με ενημερώσετε για το γιατί. Αλλιώς, θα υποθέσω ότι φάγατε κάποιου είδους ήτα, και είπατε "θα δείρω τον πρώτο που θα δω", πέρασε δίπλα σας μια δίφυλλη ντουλάπα, και είπατε "καλά θα δείρω τον δεύτερο" και πέρασα εγώ!
η)Αν έχετε πιο συμπαθείς σκοπούς, ελάτε να γνωριστούμε στο πάρτι! (Εχέμ, όσοι από σας δεν γνωριζόμαστε ήδη)
θ)Οι διοργανωτές δεν βγάζουμε φράγκα από αυτήν την φάση. Το κάνουμε με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό και θέλουμε να περάσουμε όλοι καλά, σε μια ξεχωριστή βραδιά. Αν πάνε καλά τα πράγματα, ετοιμάζουμε και άλλα πολλά Ιαπωνικά καλούδια!
ι)Αν έχετε παραγγελιές για την μουσική του πάρτι, μπορείτε να τις εκφράσετε στο φόρουμ του Jmusic.gr

Αυτά μέχρι στιγμής. Αν προκύψουν και άλλα θα κάνω update αυτήν την λίστα μέχρι το Σάββατο.

Ελπίζω να σας δω σύντομα και από κοντά. ^_^

6.11.07

Κάθε μέρα, μία εικόνα

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από το πρήξιμο για το party, και ας τσεκάρουμε κλασσική, κουλή γιαπωνέζικη κουλτούρα.
Αυτό το blog έχει κάνει τάμα, μια φορά στους δυό μήνες(or so) να κάνει ανελέητη διαφήμιση σε sites/blogs κτλ.
Όχι πραγματικά, δεν ισχύει αυτό, αλλά πράγματι κάθε τόσο πέφτω πάνω σε υπερκουλαμάρες τις οποίες απλά δεν μπορώ να αγνοήσω. Τα πράσινα ανθρωπάκια μου λένε οτι πρέπει να σταματήσω να αντιστέκομαι, και hey, who am I to disagree με τα πράσινα ανθρωπάκια.

Αυτή την φορά έχουμε λοιπόν ένα τύπο που τραβάει φωτογραφίες. Μία κάθε μέρα. Από το ίδιο ακριβώς σημείο. Εδώ, οφείλω να ομολογήσω οτι και εγώ την πέρασα αυτή την φάση, για κανά μήνα έβγαζα φωτογραφίες τον δρόμο στον οποίο έμενα. Είχε ενδιαφέρον να παρατηρώ τα αμάξια, τον κόσμο, τα αδέσποτα... Και έχω δει αρκετές ανάλογες περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον. Αλλά εδώ είναι κάπως πιο ειδικά τα πράγματα και οι περιστάσεις.

Το blog φέρει το όνομα:

Τραβάω φωτογραφίες μιας μηχανής αυτόματης πώλησης κάθε μέρα (περίπου). Συγνώμη

Και όντως αυτό είναι! Ο τυπίσκουλας τραβάει το ίδιο vending machine εδώ και δύο χρόνια. Όταν δεν μπορεί αυτός (λείπει σε ταξίδι κτλ) στέλνει την γυναίκα του στην υψηλή αυτή αποστολή. Και κάνει και συγκρίσεις, τόσο στις αλλαγές που επέρχονται στο μηχάνημα με το πέρασμα του χρόνου, όσο και στα προϊόντα που αυτό φιλοξενεί.

Και γω που νόμιζα οτι το Pop Japan είναι υπερβολικά εξειδικευμένο blog...



Πηγή: Trends in Japan

2.11.07

JParty Time!!!


Το πιο κουλό πάρτι της χρονιάς είναι εδώ!

Ένα πάρτι αφιερωμένο στην σύγχρονη Ιαπωνία και τις μουσικές της.

Γιαπωνέζικη Pop, Rock και Visual Key, προβολές γιαπωνέζικων videoclips, κινουμένων σχεδίων και vintage διαφημίσεων και φυσικά ανάλογο dress code με cosplay, GothLoli, harajuku και Japanese street fashion. Για αυτούς που θα τολμήσουν το τελευταίο, εκτός από το να δείξουν τα κοστούμια τους και να θαυμάσουν αυτά των υπολοίπων, θα μπορούν να φωτογραφηθούν και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό best outfit. Ντυθείτε λοιπόν Πίκατσου, Σέηλορ Μουν, Καπαμαρού, Κάντυ Κάντυ ή Κάπτεν Χάρλοκ και ελάτε!

17 Νοεμβρίου 2007 από τις 22.00 στο BIOS (Πειραιώς 84)

Διοργάνωση: www.jmusic.gr

Χορηγοί: Dildo Body Piercing, Νεφέλης 10 Π. Φάληρο

Soya, Απόλλωνος 10 Σύνταγμα

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.greece-japan.com

Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος


Jmusic.gr: Το Jmusic.gr ιδρύθηκε στις αρχές του 2007 στην Αθήνα από τους George και Shin. Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε με σκοπό να ενώσει τους j-fans. δημιουργώντας μία ελληνική διαδικτιακή κοινότητα θαυμαστών του ιαπωνικού πολιτισμού, προσφέροντας ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων για νέα, καλλιτέχνες, events και για ό,τι σχετίζεται με τον πολιτισμό της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Πλέον έχει αναλάβει και το ελληνικό τμήμα του J.A.M.E, ενώ διοργανώνει parties με jmusic dj sets και cosplay, καθώς και συναυλίες.

Cosplay: Το cosplay είναι σύνθεση των αγγλικών λέξεων "costume" και "play". Πρόκειται για μια μόδα που άρχισε σαν ιαπωνική υποκουλτούρα και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Αναφέρεται στην μεταμφίεση σε ήρωες από Ιαπωνικά κόμικς (manga), κινούμενα σχέδια (anime), ηλεκτρονικά παιχνίδια, ταινίες, σειρές και συγκροτήματα.

GothLoli : To GothLoli είναι σύνθεση των αγγλικών λέξεων “goth” και “Lolita”. Aναφέρεται στο ιαπωνικής προέλευσης στυλ ένδυσης που συνδυάζει στοιχεία goth εμφάνισης με στοιχεία ρούχων βικτοριανής εποχής