26.10.07

Πάκα πάκα δίχως τέλος

Πρώτα απ'όλα ως "πάκα πάκα" προσδιορίζω αυτό το πλαστικό με τις φουσκαλίτσες, που κανονικά χρησιμοποιείται για να προστατεύσει εύθραυστα αντικείμενα από το να γίνουν, well θρύψαλα, αλλά κατά βάθος όλοι ξέρουμε οτι είναι όπλο των εξωγήινων για να μας ακινητοποιήσουν στην ηλίθια εργασία του να σπάμε τα μπαλονάκια. Ξέρω, ξέρω σας δίνει απίστευτη ηδονή αυτή η αίσθηση, ο ήχος και όλο το σετάκι αλλά σας αφήνει απόλυτα κενούς όταν "δεν έχει πια άλλο". I know... I've been in that dark place myself.
Οι Ιάπωνες (σε συνεργασία με εξωγήινους, none the less) πήγαν αυτό τον παγκόσμιο εθισμό ένα βήμα παραπέρα. Ατελείωτο πάκα πάκα!
Δείτε και το TV Spot και κάντε και scroll down για τις δεν-έχω-λόγια-να -το -περιγράψω διαφημίσεις τους. Θέλω θέλω θέλω!!!



















Πηγή: Trends in Japan

19.10.07

Και στα δικά σας βρε!

Θεωρώ τα βίντεο γάμων άκρως κιτς αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Ένας γάμος Hello Kitty!!! Δεν θέλω να ξέρω πως τον έπεισε να το κάνουν έτσι...



Πηγή: Tokyomango

17.10.07

Bang, bang...my hair got dried

Οπλίστε, πυροβολήστε και στεγνώστε! Δεν ξέρω αν όντως στεγνώνει αποτελεσματικά ή αν απλά το νερό εξατμίζεται απο τον τρόμο του, αλλά στάνταρ αυτό είναι το πιο must have πιστολάκι μαλλιών για διακοπές, sleepovers και άλλα group activities στα οποία θα θελήσετε να φτιάξετε χτένισμα μπροστά σε όλους.



Δεν σας λέω τίποτα άλλο, απλά σκεφτείτε να παίζουν 2 τέτοια στην παρέα. Μονομαχία στην άγρια τρίχα. Για παραγγελίες ΕΔΩ

Πηγή: Tokyomango

15.10.07

Blog Action Day

Blog Action Day σήμερα και το Pop Japan είναι για άλλη μια φορά ένα κοινωνικά ευαισθητοποιημένο blog.Well, τουλάχιστον προσπαθεί :)

Όσο και να *αγαπώ* την Ιαπωνία, η φαλαινοθηρία μου μαυρίζει την ψυχή. Δεν ξέρω όμως πόσο οι διαμαρτυρίες κάθε είδους του δυτικού κόσμου, μπορεί να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Δύο βίντεο επι του θέματος: Το πρώτο της Greenpeace σκηνοθετημένο από τον μεγάλο Koji Yamamura και το δεύτερο είναι διαφημιστικό για αυστραλέζικη whale free beer! Προσωπικά δεν είχα ιδέα ότι οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν φάλαινες για την παρασκευή μπύρας...





Πηγή: Japan Probe

11.10.07

Wrong about Japan

Δανείζομαι τον τίτλο του post από το εξαιρετικό βιβλίο του Peter Carey (κυκλοφορεί και στα ελληνικά ως "Έκανα λάθος για την Ιαπωνία" από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα)για να παραδεχτώ πως και εγώ με την σειρά μου έκανα λάθος για την Ιαπωνία. Το λάθος έγινε στο post "Και έτσι τα παιδιά αποκτούν γερές βάσεις αλκοολισμού" όπου ο Bορέας μου επεσήμανε ότι "Πολύ πιο cute σχέδια χρησιμοποιούνται για πολύ πιο "βρόμικα" πράγματα εκεί πέρα..."

Well, παραδέχομαι ταπεινά ότι έχει δίκιο. Το ακόλουθο βίντεο, είναι το βιντεοκλίπ από τραγούδι παιδικής εκπομπής. Έγινε τόσο hit που την προηγούμενη βδομάδα μπήκε και στο top-10 της Ιαπωνίας.




Πηγή: Japan Probe

10.10.07

Teaser ;-)



BE THERE!!!

PS. Για να σας προλάβω, γιατί ξέρω τι παλιόπαιδα είστε...Ναι, ο σπονσοράς μας τα ΣΠΑΕΙ!!!!

8.10.07

Ikebana και Aikido

Στα πλαίσια της ενημέρωσής σας για εκδηλώσεις σχετικές με την Ιαπωνία που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, αναδημοσιεύω δύο που μου ήρθαν μέσω του newsletter του Greece-Japan. Επίσης κρατήστε στην ατζέντα σας κενή την 17/11 το βράδυ. Το γιατί θα το μάθεται σύντομα (όσοι από σας δεν ξέρουν ήδη that is) ^^


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ AIKIDO
KOBUKAN DOJO 12, 13 και 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007
Με τους Shihan: Yasuo Kobayashi Shihan (8 Dan), Kazuo Igarashi Shihan (7 Dan), Shirakawa (6 dan) καθώς και με άλλους Sensei (6 Dan) από την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες και συνέντευξη με τον διοργανωτή του σεμιναρίου, Αdam Αdamski, Αikido sensei, 4 dan aikikai. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.



ΕΚΘΕΣΗ ΙΚΕΒΑΝΑ
25-27 Οκτωβρίου 2007
Ο Ελληνικός Σύλλογος Ανθοδετικής Ιkebana της Σχολής Ohara Ιαπωνίας και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν τον Οκτώβριο έκθεση Ιkebana στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", Ηρακλειδών 66 και Θεσ/νίκης, Θησείο (Αθήνα). Η έκθεση τελεί υπό την επίβλεψη του Γάλλου Grand Master της Σχολής Ohara Iαπωνίας κου Marcel Vrignaud.
Ώρες λειτουργίας: 09:00-13:00 και 17:00-21:00
Tα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:30.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

4.10.07

Cup Nude



Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ σε εποχές αφραγκίας, βαρεμάρας και πείνας κατά την διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων τρεφόμουν συχνά πυκνά με noodles. Μερικές φορές είχα δοκιμάσει και τα περίφημα cup noodles αλλά δεν ήταν και πολύ του γούστου μου.

Well, άμα βρεθείτε στην Ιαπωνία και θελήσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό αυτό έδεσμα προσέχετε το πλαστικό κουτάκι που θα αγοράσετε να γράφει πάνω Cup Noodles και όχι Cup Nude. Το δεύτερο δεν θα χορτάσει το στομάχι σας αλλά τις σεξουαλικές σας ορέξεις. Όχι, δεν κάνω πλάκα, πρόκειται περί σεξουαλικού παιχνιδιού. Εμφανισιακά είναι παρόμοιο με αυτά του φαγητού, αλλά δεν χρειάζεται φούρνο μικροκυμάτων, απλά το ανοίγεις και το χρησιμοποιείς. Άμα είσαι άντρας δηλαδή, δεν γνωρίζω αν υπάρχει γυναικεία παραλλαγή.

Εκφράσεις όπως "τα νουντλς μου, γαμάνε" κτλ έχουν κάνει υπερφόρτωση στον εγκέφαλό μου αυτή την στιγμή.

Πηγή: An Eternal Thought in the Mind of Godzilla

1.10.07

STOP! Hammer time

Και μιλάμε, έχεις φτιάξει χορογραφία που τα σπάει, την έχεις μελετήσει στην παραμικρή της λεπτομέρεια, την εκτελείς άψογα, έχεις και το τέλειο ενδυματολογικό στυλάκι... Και όμως όλοι μας αναρωτιόμαστε πως διάολε σε αγνοεί έτσι η γιαγιά σου? Μετράει τους πόντους? Σου πλέκει ζιπουνάκι, πασά μου? Τσακωθήκατε μήπως για την κανέλα στο ρυζόγαλο? Πάλι δεν μάζεψες το δωμάτιό σου αλήτη, και χορεύεις αυτά τα τεντυμπόικα? Διάβασες, που μου θες να κάνεις και κόρτε?
Και μέχρι να το καταλάβεις έχει τελειώσει το βίντεο, και όλοι τον γράφουμε τον τυπίσκουλα και χαζεύουμε την γιαγιά. Όπως κάνει και η ίδια :)




Πηγή: SparkPlugged